czwartek, 23 lipca 2015

Spotkanie z kuchnią turecką

Trzecie warsztaty kulinarne już za nami. Tego dnia na pierwszym planie była kuchnia turecka. Swoją obecnością zaszczyciło nas 3 wolontariuszy z Turcji przebywających obecnie na workcampie w Nadleśnictwie.
Uczestnicy przygotowali 4 przystawki : sałatkę Coban, sałatkę Kisir, Humus i Cacik. Jako danie główne przygotowaliśmy: musakę z cukinią, bakłażany z mięsem mielonym, białą fasolę z mięsem i turecki pilaw. Turecki budyń ryżowy idealnie sprawdził się jako deser na koniec spotkania. 
Wolontariusze przygotowywali również turecką kawę, gdzie seniorzy mogli również zobaczyć jak wygląda proces jej parzenia. 
Po zmaganiach z przygotowywaniem potraw przyszedł czas na wspólną degustację specjałów przy winie. 
Było bardzo miło i smacznie! 
Relacja w Pułtuskiej Gazecie Powiatowej:   http://www.pultusk24.pl/content/view/8664/1/














Brak komentarzy:

Prześlij komentarz